05 jaanuar, 2016

Valgehallitusjuust suupisteks!


Leidsin aastavahetuseks suurepärase suupiste retsepti, mida olin ammu plaaninud ette võtta.
Valgehallitusjuust karamellise sibulaga.
Siinkohal kiidan ka originaalretsepti autori isuäratavaid pilte :)


2 sibulat
oliivõli
1,5-2 sp fariinsuhkrut (oleneb sibulate suurusest)
valgehallitusjuustu
1 tl mett

1. Koori sibul ja viiluta võimalikult õhukesed.
2. Kuumuta panni õli, lisa sibul ja hauta keskmisel kuumusel u 5 minutit.
3. Alanda kuumust ja lisa sibulale suhkur ning kuumuta veel 15 miutit. 
4. Nirista juustule peale mett ja pane juust fooliumisse.200 kraadises ahjus u 15 minutit.
5. Koos juustuga panna ahju ka näiteks ciapatta saia viilud. Saia võid võtta varem välja, kui juustu. Peaasi, et sobivalt krõbe oleks. 
6. Kui juust ahjust välja võtta, siis kata see sibulakastmega ning serveeri soojalt koos krõbeda saiaga. 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar