05 jaanuar, 2016

Ahjus küpsenud kitsejuust peediga


Vahelduseks tavapärastele õhtusöökidele valmis kitsejuustu ja peedi kooslusega maitsev salat.

Tutvusin erinevate retseptidega, aga lõpuks sobitasin endale sobivaima kõikidest kokku.



Koostisosad:
kitsejuustu
erinevaid salateid
Ciabatta saia viile
oliivõli
palsamiäädikat
1 tl valge veini äädikat
0,5 tl sinepit
2 tl mett
jahvatatud pipart

1. Sega omavahel umbes 3 spl oliivõli, 1 tl valge veini äädikat, 0,5 tl sinepit (kuigi soovitati Dijoni sinepit, siis mina kasutasin tavalist Põltsamaa sinepit) ja 2 tl mett.
2. Sega meeseguga ciabatta saia viilud ühelt poolt kokku ja aseta peale kitsejuustu viilud. Natuke määrisin kastet ka juustule peale. Viimaseks raputada peale musta pipart.



3. Küpsetada saiaviile ahjus grillrežiimil u 5 minutit.
4. Värske salati jaoks segasin salatisegud, lisasin oliivõli, palsamiäädikat ja jahvatatud musta pipart.
5. Eraldi ostsin Põltsamaa poolt valmistatud peediviilud.
6. Laotasin salatile peediviilud ja kitsejuust ahjust - head isu!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar