08 august, 2015

Spinatipirukas juustuga



Retsept on pärit SIIT

Koostisosad:
1 karp ehk 250 grammi šampinjone
2 küüslauguküünt
u 280 g spinatit
5 muna
0,5 klaasi piima
50 g feta juustu
30 g riivitud parmesani
1 pakk mozzarellat ehk üks suur pall mozzarellat
soola
pipart
praadimiseks õli
vormi määrimiseks võid


1. Kõigepealt sulata spinat ja nõruta välja vesi.
2. Haki šampinjonid ja prae pannil vähese oliivõliga. Lisa soola, pipart ja pressitud küüslauk.
3. Võta vorm. Mina määrisin vormi võiga kokku, et kindlasti tuleks pirukas pärast vormi küljest lahti.  Võib ka vooderdada küpsetuspaberiga.
4. Esimese kihina šampinjonid, siis spinat ning siis pudistada näppude vahel feta peenemaks ja spinati peale.
5. Klopi lahti munad, lisa piim ning riivitud parmesan. Lisa ka väheke soola ja pipart. Kuna juust ise on soolane, siis ei tasu väga palju soola panna. Kalla munasegu vormi järgmiseks kihiks.
6. Kõige peale mozzarella.
(Pilt enne ahju panemist)


7. Küpsetada ahjus 170 kraadi juures 25 minutit, siis alandada kuumust 150-le, ja katsuda noa otsaga, millal kook seest enam vedel ei oleks ( u 45 minutit kokku). Siis on ka pirukas valmis.


Kõrvale sobis hästi värske salat.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar