30 juuli, 2015


Baklažaani ampsud 

Originaal retsept on pärit interneti avarustest. Minimaalsed muudatused ja tulemusega võiks rahule jääda küll. 

Vaja läheb: 
2 tk baklažaani 
3 küünt küüslauku
250 g tomateid
maitseainesegu (isiklikult kasutasin ürdisegu koos chillipulbriga)
oliivõli
soola
basiilikulehti 
mozzarellat 

1. Kõigepealt valmista ette baklažaanid. Viiluta ja aseta köögipaberile. Raputa üle soolaga ja jäta seisma ( sool tõbab välja liigse vee).




2. Võta tomatid, et valmistada kaste. Kasutasin elektroonilist hakkijat/miksrit. Lisa maitseaineid vastavalt maitsele ja mikserda kastmeks.

3. Haki küüslaukuküüned ja kuumuta oliivõliga pannil mõni sekund ning siis lisa tomatikaste. Kuumuta läbi, maitse ja jäta siis ootele.





4. Kui umbes 30 minutit on möödas, siis peaks baklažaanidest piisavalt vett väljas olema. Tupsuta viilud köögipaberiga üle ja aseta küpsetusplaadile. Natuke maitseaineid (sama, mis kastme sisse läks), mõned piisad oliivõli ja siis ahju umbes 25 minutiks. Võimalusel grillimise režiimile.


 5. Haki mozzarella ja basiilikulehed.


 6. Kui baklažaanid uuesti ahjust välja võtta, siis katta kõigepealt tomatikastmega, siis mõned ribad basiilikut ja kõige peale mozzarella.


7. Küpsetada ahjus kuni juust on meeldivalt sulanud.






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar