16 juuni, 2015

Kohupiima-rabarberi purukook

Purutainas: 
6 dl jahu
1 tl küpsetuspaberit
1 dl suhkrut
pisut soola
250 g võid

Rabarberikate:
600 g rabarberit
3 sl suhkrut
2 tl kaneeli

Kohupiimakate:
5 muna
2 dl suhkrut
2,5 dl hapukoort
400 g kohupiima
2 sl mannat

1. Näpi jahu, küpsetuspulber, suhkur, sool koos võiga ühtlaseks puruks. Laota kolmveerand purutainast kõrgete äärtega väiksemale ahjuplaadile ( u 27 x 35 cm), mis on kaetud küpsetuspaberiga.
2. Tükelda rabarberid. Sega kaneeli ja suhkruga.
3. Vahusta kohupiimakatte tarvis munad suhkruga, sega hulka hapukoor, kohupiim, manna.
4. Laota kohupiimakate purukattele ja kata rabarberitega.
5. Puista peale ülejäänud purutainas.
6. Küpseta ahjus 200 kraadi juures u 30 minutit. Lase jahtuda.

Pereköögi kokaraamat 2

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar