08 jaanuar, 2015

Kreemjas lillkapsasupp peekoniga

1 tk lillkapsas
2 tk sibulat
3 küüslauguküünt
oliivõli
soola
musta pipart
1,5 l kanapuljongit
250 ml vahukoort
1 spl värskeid tüümianilehti
peekonit (täpselt nii palju kui võiks isu olla) 
soovi korral värsket peterselli kaunistamiseks

1. Kuumuta ahi 200 kraadini.
2. Tükelda lillkapsas ning pane koos tükeldatud sibula ja küüslauguga ahjuvormi. Piserda üle õliga, maitsesta soola ja pipraga ning küpseta u 30 minutit kuni lillkapsas on kuldpruun.
3. Tõsta lillkapsas koos sibula ja küüslauguga supipotti. Kalla peale puljong. Lisa tüümian (kasutasin tüümiani maitseasinet). Lase keema tõusta.
4. Keeda kuni lillkapsas on hästi pehme.
5. Prae peekon. Tõsta ootele.
6. Püreeri suppi ja lisa vahukoor. Püreeri korralikult uuesti läbi. Ära lase keema tõusta uuesti.
7. Serveeri, pannes supile peale peenemaks hakitud peekonit.

Head isu!

Retsept raamatust "Toitvad supid" 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar