20 november, 2014

Pastinaagipüreesupp karriga

3 spl võid
2 spl taimeõli (oliivõli)
1 tl sinepiseemneid
1 tl jahvatatud koriandrit
1 spl karripulbrit
1/2 tl kurkumpulbrit
1 sibul
2 küüslauguküünt
soola
valget pipart
6 tk pastinaaki
1,2 l köögiviljapuljongit
120 ml vahukoort
serveerimiseks 1 pk peekonit


1. Kuumuta võid ja õli. Lisa sinepiseemned, koriander, karri, kurkum. Kuumuta 30 sekundit.
2. Lisa hakitud sibul ja küüslauk. Maitsesta soola ja pipraga. Prae 3-4 minutit kuni sibul on pehme ja vürtsid hakkavad teravalt lõhnama.
3. Lisa kooritud ja hakitud pastinaagid, köögiviljapuljong ning vahukoor.


4. Keeda umbes 20 minutit kuni pastinaak on pehme. Püreesta.
5. Prae peekon ribadeks ja haki peenemaks. Serveeri supp ja raputa peale peekonit.


Retsept on pärit kokaraamatust "Toitvad supid" (2014)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar