08 juuni, 2014

Lõhe-brokolipirukas

Toidutare lehelt leid, et ära kasutada väiksem kogus lõhe.

Põhjaks: 

125 g võid 
2 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit 
0.25 tl soola
2 tk kartulit (keedetud)
2 -3 sl hakitud tilli

Täidiseks: 

500 g lõhefileed
1 tl soola
0.5 tl sidrunipipart
1 tk porrulauku
1 tk brokolit
2 tk muna
2 dl hapukoort
1 tl kartulijahu
0.5 tl sidrunipipart
0.25 tl soola
1 küüs küüslauku
2 dl riivjuustu

1. Lõika lõhefilee kuubikuteks. Maitsesta soola ja pipraga ning sega läbi.
2. Põhja valmistamiseks sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja sool.
3. Lisa pehme või, riivitud kartulid ja till. Sega ühtlaseks tainaks.
4. Suru tainas võitatud 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele.
5. Lõika porru viiludeks ja brokoli õisikuteks. Keeda 1 minut soolaga maitsestatud vees. Nõruta ja tõsta koos lõhekuubikutega tainale.
6. Klopi munad ja hapukoor, lisa kartulijahu, sidrunipipar, sool ja purustatud küüslauguküüs. Vala segu vormi ja puista üle riivjuustuga.

7. Küpseta praeahjus 200°C juures 35 minutit.


Põhi jäi minu jaoks liiga rasvane ja mure. Järgmisel päeval oli natuke parem. Võib-olla teinekord oleks mõistlikum muretaignale seda teha. Aga maitse oli hea! 




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar