04 oktoober, 2013

Porgandipirukad


Teistmoodi porgandipirukad lehelt Taimetoit.ee 


  • porgandid 
  • 500 g lehttainast 
  • kimp värsket tilli
  • soola ja pipart
  • õli praadimiseks


1. Võta lehttainas sügavkülmast vähemalt paar tundi enne välja ning aseta tavalisse külmkappi. 
2. Pese porgandid ning keeda soolata vees pehmemaks. Esialgu keetsin pehmeks nagu retsept soovitas, aga hiljem tundsin, et oleks võinud tooremaks jätta. Eraldi küpsetab ju ka praadimine ja ahjus soojendamine. 
3. Kurna, lase jahtuda, koori ja lõika sobivad kangid (pikuti pooleks) ning prae pannil õlis kuldpruuniks. Praadimise lõpus lisa vastavalt maitsele soola ja pipart. 
4. Lõpus sega kõik praetud porgandid värske hakitud tilliga läbi. 
5. Rulli lehttainas jahusel pinnal laiali, lõika ruudud ning rulli iga ruudu sisse üks porgand. 
6. Küpseta 220 kraadi juures ahjus 15 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar