03 oktoober, 2013

Pikkpoiss tomatiga ja ahjujuurviljad


Pikkpoiss
("Nutika perenaise kokaraamat")

1 purk/pakk purustatud tomateid (380-400 g)
150 ml riisaia
700 g hakkliha
2 muna
1 suur sibul
värsket spinatit
2 tl sinepit
soola
pipart

1. Sega kausis purustatud tomatid ja riivsai. Lase 10 minutit seista.
2. Lisa tomatisegule hakkliha, hakitud sibul, munad, sinep, sool, pipar.
3. Mul oli kapis värsket spinatit, umbes 3 peotäie jagu. Kuumutasin pannil läbi ja lisasin ka spinati segule.
4. Kasutasin leivavormi. Määrisin võiga kokku ja panin segu kõik vormi. Küpsetasin 180 kraadi juures 1 h. Siis lisasin peale riivitud juustu ja tõstsin temperatuuri 220 peale ja küpsetasin kuni juust oli pruunika jumega.

Üllatuslikult oli vormis vedelikku (purustatud tomatitest?). Kallasin leivavormi äärest vedelikku vähemaks ja lasin pikkpoisil vormis seista ning siis tõstsin taldrikule. Jäi mõnusalt mahlane ja maitsev.



Ei saa ma mööda juurviljadest. ETV Terevisioon tuletas jälle meelde, et hooaeg on igati sobilik kõik juurviljad ahju laduda.

Seekord kasutasin: kartul, maguskartul, peet, punane sibul, küüslauk, porgand, kaalikas, paprika, suvikõrvits.
Lisasin meresoola, natuke õli, värsket rosmariini.
Hakin kõik kuubikuteks. Need mille küpsemisaeg pikem, teen väiksemad tükid.
Küpsetan 220 kraadi juures kuni sobiliku valmidusastmeni.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar