08 august, 2013

Suvikõrvitsapirukas

Oma Maitse, august 2010

Õli praadimiseks
4 suvikõrvitsat
500 g ricotta´t
4 muna
suur peotäis basiilikulehti (u pool potti)
veidi riivitud muskaati
50 g parmasani
2 küüslauguküünt
500 g lehttainast
seedermänniseemneid
soola

1. Kuumuta pannil õli ja prae seal viilutatud suvikõrvitsaviile. Tõsta kõrvale jahtuma. Võimalusel pane sõelale jahtuma, nii valgub liigne vedelik välja.
2.Sega kausis ricotta, munad, väiksemaks rebitud basiilikulehed, muskaat, küüslauk, pool parmesanist, sool.
3. Rulli tainas ahjuplaadi suuruseks. Aseta küpsetuspaberile.
4. Taignale kalle ricottasegu ja sellele jahutunud suvikõrvitsad. Peale riivi ülejääänud parmasan ja seedermänniseemned.
5. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 30 minutit. Maitseb jahtunult paremini.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar