14 august, 2013

Köögiviljapüreesupp


Nutika perenaise kokaraamatust pärit supi retsept.

200 g porgandeid
200 g kaalikat
300 g kartuleid
100 g porrut
2 küüslauguküünt
2 köögiviljapuljongikuubikut
200 g sulatatud juustu
musta pipart
soola
vett
natuke murulauku

1. Koori köögiviljad. Lõika kuubikuteks, viiluta porru. Porgandi ja kaalika ma riivin suure riiviga, et kiiremini pehmeks saaks.
2. Pane köögiviljad keevasse vette, lisa pressitud küüslauk, natuke lõigutud murulauku, puljongikuubikud.
Vett võiks olla nii palju, et köögiviljad oleks kaetud.
3. Keeta mõõdukal kuumusel u 30 minutit.
4. Tõsta pott tulelt. Kalla suurem osa vedelikust kannu/teise anumasse. Püreesta supp. Kui tundub, et kontsistentsilt võiks olla vedelam, siis kalla osa vedelikust tagasi. Kui aga sobib, siis lisa merevaik ja püreesta korra veel ja pane korraks tagasi pliidile. Kuumuta paar minutit.
5. Maitsesta pipraga ja vastavalt soovile ka soolaga.

Serveerisin ahjus valminud sepikuga tehtud juustusaiadega. Peale natuke pitsamaitseainet.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar