03 august, 2013

Kohupiimakook tikritega

Mulle soovitati kohupiimakooki blogist " Ise tehtud. Hästi tehtud".  

Mõned koostisosad täpsustan ja natuke lisan. 

Taigen:
120 gr võid
250 ml jahu
125 ml suhkrut
1/2 tl soola
1 tk küpsetuspulbrit

Kohupiimatäidis:
400 gr vaniljekohupiimapastat 
3 muna
125 ml suhkrut
150 grammi hapukoort
2 tl sidrunimahla

Hiljem kattele lisamiseks purustatud mandlilaaste. 

1. Sega esmalt taigna jaoks vajalikud kuivained ning lisa siis toasoe või. Haki kõik koostisained segamini. Taigen võiks jääda selline purune, ei ole vaja palliks pigistada.
2. Pane 3/4 taignapurust koogivormi põhjale, vajuta veidi sõrmedega kokku ja sinna peale laota tikrid (või muud marjad/puuviljad/moos mis-iganes. kui muud käepärast ei ole,sobib kasvõi moos või võid teha ka ainult kohupiimaga koogi).
3. Küpseta ca 200 kraadi juures umbes 10-15 minutit
4. Kohupiimatäidise jaoks vahusta munad suhkruga. Sega juurde kohupiim, hapukoor, sidrunimahl. 
5. Kalla segu eelküpsetatud taignale.
6. Peale saputa ülejäänud taignapuru, millele juurde segada korralik peotäis mandlilaaste. 
7. Küpseta max 200 kraadi juures kuni kook on ilusti pealt küps ja pruun.
8. Peale ahjust võtmist lase veidi taheneda. Mida kauem seisab, seda paremaks kook läheb :) 



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar