05 aprill, 2013

Balkažaanivorm suitsujuustuga

Oma Maitse aprilli numbrist.

500 g baklažaani
praadimiseks õli, võid
1 suurem mugulsibul
1 sellerivars
3 küüslauguküünt
800 g purustatud tomateid
1-2 tšillit
soola
musta pipart
punt värsket basiilikut
200 g suitsujuustu
300 g mozzarellat
riivitud parmesani


1. Lõika baklažaanist 1 cm paksused viilud. Laota ahjuplaadile, piserda (pintselda) üle oliivõliga ja küpseta 200 kraadises ahjus seni kuni pruunikam jume peal.
2. Kuumuta pannil hakitud sibulat ja sellerit õli-võisegus. Siis lisa hakitud küüslauk ja mõne aja pärast tomatikonserv. Hauta natuke ja maitsesta soola, pipra, tšilliga. Kui köögiviljad pehmed siis lisa värske basiilik (väiksemaks rebitud).
3. Eraldi kaussi riivi suitsujuust ja mozzarella. Sega omavahel.
4. Võta ahjuvorm. Vormi põhja pane mõni lusikatäis tomatikastet, siis laota peale baklažaaniviilud. Kata baklažaan tomatikastmega ning sellele laota peale juustusegu. Kata uuesti viilude, kastme ja juustuga. Korda seda kuni kõik koostisosad on otsas. Viimasena puista peale riivitud parmesan ja küpseta vormi 200 kraadises ahjus 30 minutit. Enne serveerimist lasta vähemalt 10 minutit seista.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar