14 oktoober, 2012

Sidrunikook


   
  Mai 2012 Oma Maitse retsept. Isu selle koogi järgi tekkis juba siis, kui eelmine hooaeg Meisterkoka saates seda tehti. Retsept ootas oma aega. Nüüd oli see käes :)
Soovitan kooki hoida paar tundi enne serveerimist külmas.

Põhi:
250 g jahu
125 g võid
1 munakollane
1 sl suhkrut
2 sl vett

Sidrunikreem:
1 suur sidrun
2 munakollast
1,5 dl suhkrut (võib ka vähem panna)
2 sl kartulijahu
250 ml vett
1 sl vett

Munavalgekate:
3 munavalget
veidi soola
5 sl suhkrut


1. Sega omavahel toasoe või ja jahu (kasuta käsi). Hõõru muna suhkruga ja lisa või-jahusegule. Lisa vesi ja sõtku ühtlaseks massiks. Suru tainas koogivormi, kausi kujuga ja küpseta 200 kraadises ahjus 15 minutit.
2. Vahusta munakollased suhkruga. Sega külm vesi kartulijahuga, lisa munakollasevahuga ning aseta potiga pliidile. Kuumuta kuni paksenemiseni. Lõpuks lisa või, sidruni riivitud koor ja mahl.
3. Vahusta munavalged  vähese soolaga kõvaks vahuks. Lisa aegamööda suhkur ja jätka vahustamist.
4. Aseta helepruuniks küpsenud põhjale sidrunikreem ja sellele munavalgevaht. Tõsta kook u 10 minutiks almisele restile ning küpseta seni, kuni munavalge hakkab pealt kergelt kollaseks tõmbuma. Lasta seista, koogile tulevad "pisarad".

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar