04 oktoober, 2012

Lõherisotto


Vaadates saadet Meisterkokk, siis tekkis endalgi tahtmine midagi risottoga katsetada.


Valik langes lõhele. Googeldasin, aga päris seda ei leidnud mida tahtsin, seega...keerasin käised ülesse :)

200 g risottoriisi
220 g värsket lõhefileed
150 ml valget veini
u 500 ml köögiviljapuljongit
1 sibul
1 porru
peotäis parmesani juustu

1. Kõigepealt haki sibul ja viiluta porru. Kuumuta pannil sibul ja porru ning seejärel lisa riis. Prae umbes 5 minutit ja siis lisa vein.
2. Sega veiniga risottot seni, kuni on enam-vähem ära imendunud, siis hakkal lisama puljongit. Järk-järgult ja pidevalt segades.
3. Vahepeal maitse. Kui tundub, et on liiga kibe (võib tekkida liiga kuivast veinist), siis lisa natuke suhkrut.
Maitse. Kui riis on parajalt pehme, siis lisa kala. Kuumutada paar minutit, kuni näed, et lõhe on küpse välimusega, siis keera pliit kinni ja lisa riivitud parmesan. Sega korralikult läbi ja serveeri.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar