24 september, 2012

Toorjuustuglasuuriga porgandi-plaadikook


Kook maitseb hea kohe pärast valmimist kui ka järgmisel päeval.
Retseptis (Pereköögi kokaraamat 2) soovitati ahjuplaadile teha, kuid soovitan siinkohal võtta suurem koogivorm, suuruses umbes pool ahjuplaati. Ahjuplaadil tehtud kook jäi õhuke ja glasuur seal peal domineeris ehk sai liialt magus (minu jaoks). Kui kook tiba paksem valitseks parem tasakaal koogi ja glasuuri vahel.

Taigen:
4 muna
4 dl suhkrut
2 dl õli
6 dl riivitud porgandit (0,5 kg kott kooritud kadarbiku porgandeid)
4 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
2 tl soodat
2 tl kaneeli

Glasuur:
200 g maitsestamata toorjuustu
120 g sulatatud võid
5-6 dl tuhksuhkrut
4 tl vanillsuhkrut

Kaunistuseks: kookoshelbeid

1. Vahusta munad suhkruga, lisa õli ja riivitud porgand.
2. Ühenda jahu, küpsetuspulber, sooda ja kaneel, sega kuivained ettevaatlikult tainasse.
3. Laota taines küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormile/plaadile. Küpseta 170 kraadi juures umbes 40 minutit, kontrollida valmidust tikuga. Lase koogil jahtuda.
4. Vahetult enne serveerimist sega kokku glasuurained, määri koogile ja puista peale kookoshelbeid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar