06 september, 2012

Spinatipirukas muna ja ricottaga

Oma Maitse mai 2012 leid


400 g värsket spinatit
250 g ricottat
0,5 kg lehttainast
muna (näiteks väike karp vutimune või suuri kanamune)
soola
pipart
veidi muskaatpähklit
oliiviõli

1. Pane pannile õli ja kuumuta sellel spinatit kuni see omab närbunud välimuse. Siis liigne vedelik välja kallata, suruda.
2. Sega spinat ricotta, riivitud muskaadi ja soola-pipraga (ohtralt).
3. Kuumuta ahi 220 kraadini. Rulli lahti lehttainas ja aseta ahjuplaadile.Vormi lehttaignast nö kauss, et tekiks ääred. Torgi kahvliga sisse augud ja küpseta ahjus 15 minutit. 
4. Võta ahjust küpsenud lehttainas. Kui vaja suru liiga kerkinud taignaosa õrnalt alla. Laota peale spinatisegu ja tee sisse väikesed süvendid muna jaoks. Munadele peale veel soola-pipart.
5. Uuesti ahju, u 10-15 min, kuni munad on küpsed.  

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar