03 august, 2012

Suitsuheeringasupp

Pereköögi kokaraamatust (2) leidsin huvitava supi, mis tasus ette võtta.

1 pakk (180 g) suitsumaitselist soolaheeringafileed
150 g peekonit
1 porru
1 sibul
1 küüslauk
1 porgand
6 kartulit
1,5 l kalapuljongit
4 keedetud muna
pipar
sool
serveerimiseks hapukoort ja maitserohelist

1. Pruunista pannil hakitud peekon. Haki küüslauk, viiluta sibul ja porru. Kui peekonist hakkab rasva eralduma lisa sibul, küüslauk ja porru. Hauta neid kuni muutuvad klaasjaks, kuid mitte pruuniks.
2. Supipotti tee kalapuljong. Lase keema tõusta ja lisa peekoni-sibula-küüslaugu-porrusegu. Keeda u 2 minutit ja lisa hakitud porgand, kartulikuubikud ja peeneks hakitud heeringafilee tükid.
3. Keeda tasasel tulel kuni kartul on pehme. Porgand võibki jääda natuke krõmpsumaks. Maitsesta soola ja pipraga vastavalt soovile.
4. Eelnevalt keedetud muna haki suurtemateks tükkideks.
5. Võta supikauss. Aseta kausi põhja paar tükki muna, lisa peale supp, siis hapukoor ja maitseroheline.

Head isu!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar