04 juuli, 2012

Laimimaitseline kohupiima-purukook


Põhi:
150 g võid
1 munakollane
4 dl nisujahu
3 tl küpsetuspulbrit
1,5 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut

Täidis:
400 g kohupiimapastat
3 muna + 1 munavalge (jäi põhja tegemisest üle)
2 tl vanillsuhkrut
2 dl suhkrut
3 sl kartulijahu ( e tärklist)
1 laimi riivitud koor ja pressitud mahl

Kindlasti soovitan koogi teha valmis eelneval õhtul, sest külmkapikülmana on ta kõige parem.

1. Sulata või. Ühenda jahu, küpsetuspulber ja suhkrud ning lisa sulatatud või. Sega ühtlaseks puruseks tainaks.
2. Tõsta kolmveerand tainast 26-28 cm läbimõõduga , küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse vormi põhjaks.
3. Täidise jaoks vahusta munad munad ja munavalge suhkrutega kohevamaks vahuks. Sõelu hulka kartulijahu ja sega ettevaatlikult läbi.
4. Kohupiima hulka sega laimi riivitud koor ja pressitud mahl. Sega korralikult läbi ning lisa munavahu peale, sega.
5. Kalla kohupiimasegu koogivormi teise kihina ning kõige peale pudistada ülejäänud tainas.
6. Küpsetada ahjus 160 kraadi juures 1 tund.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar