18 märts, 2012

Mustika-toorjuustumuffinid

Detsembri 2011 Oma Maitse numbris on muffinid tehtud jõhvikatega, aga mul tärkas soov teha mustikatega.

100 g toorjuustu
250 g tuhksuhkrut
175 g mustikaid (või siis jõhvikaid)
200 g jahu
2 tl küpsetuspulbrit
veidi soola
2 muna
75 g toiduõli
1 tl vanilliekstrakti

1. Vahusta toorjuust 25 g tuhksuhkruga ja tõsta külmikusse.
2. Mustikad ja 25 g tuhksuhkrut kuumutada postis umbes 5-10 minutit. Kurnata mahl ära ja jäta mustikad jahtuma.
3. Sõelu kaussi jahu, lisa ülejäänud 200 g tuhksuhkrut, küpsetuspulber ja natuke soola.
4. Klopi munad lahti ja lisa koos õli, vanilliekstrakti ja mustikatega taignale juurde. Segada.
5. Kuumutada ahi 190 kraadini, muffinivormi asetada pabervormid ja täita taignaga.
6. Külmkapist võtta toorjuust ja suruda iga muffini sisse pallike toorjuustu. Mida sügavamale, seda parem.
7. Küpsetada 25 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar