03 november, 2011

Pisikesed porgandipirukad

Taaskord muffini retseptiraamatust. Rohkem pirukaline kui muffin.

Tainas:
5 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 dl kaerahelbeid
200 g küpsetusmargariini
2 munarebu
4 sl vett

Täidis:
0,5 kg porgandeid
3 sl õli + 3 sl vett
2 muna
1 dl maitsestamata jogurtit
soola
jahvatatud muskaati (0,5 tl)

1. Näpi külmad tainaained sõrmedega sõmeraks.
2. Lisa munarebud ja vesi ning sega omavahel tainas ühtlaseks.
3. Pane tainas täidise valmimise ajaks külma.
4. Riivi porgandid suure riiviga ning hauta vee ja õli segus umbes 15 minutit. Lase jahtuda.
5. Klopi juurde munad, maitsestamata jogurt, maitseained.
6. Vooderda muffinipanni pesad taignaga, et tekiks korvikesed. Korvikestesse lisa porgandisegu.
7. Küpseta alumisel siinil 225 kraadi juures 10 minutit, seejärel alanda kuumus 175 kraadini ning küpseta veel umbes 20 minutit. Viimase 10 minuti pealt lisasin ka korvikeste peale natuke tavalist riivitud juustu.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar