03 november, 2011

Itaaliahõngulised pärmitainamuffinid

Muffinite retseptiraamatust järjekordne katsetus.

Tainas:
2 dl piima
25 g presspärmi
1 tl kuivatatud basiilikut
3 sl õli
1 dl riivitud mozzarellat
5,5 dl jahu
0,5 tl soola

Täidis
1 dl päiksekuivatatud tomateid
2 dl musti kivideta oliive
2 dl riivitud mozzarellat
1 tl kuivatatud basiilikut

Pealt määrimiseks 1 muna.

1. Lahusta pärm käesoojas piimas ning lisa muud ained, mis taina tegemiseks nimetatud on.
2. Töötle tainas ühtlaseks ja elastseks ning lase soojas kohas rätiku all 30 minutit kerkida.
3. Seni haki täidiseks mõeldud koostisosad peenemaks ja riivi juust. Sega omavahel ära.
4. Rulli tainas jahuga üleraputatud laual ristkülikuks ning kata omavahel juba segatud täidisega. Tee seda võimalikult ühtlaselt.
5. Keera ristkülik pikemast servast alates rulli ja lõika seejärel 12 tükiks.
6. Tõsta tükid, lõikepind ülespoole, muffinivormidesse.
7. Pintselda pealt munaga ja küpseta 225 kraadi juures 15 minutit.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar