07 august, 2011

Pilguse mõisa pannileib

Töökaaslane oli nii lahke, et jagas minuga väga hea nö kartulipiruka retsepti. Üks hea korralik soolane amps!

Pannileib:
12  kartulit
4-5 porgandit
4-5 sibulat
300-400 g suitsuliha
1 kruus odrajahu (umb 250 ml)
1 kruus nisujahu
3 tl meresoola
jahvatatud musta pipart
soovi jägi koduaia ürdisegu (tilli, peterselli jne)


Kaste:
300 g hapukoort
3 spl majoneesi
1 punane sibul
hapurkurki
soola
jahvatatud musta pipart
näpuotsaga suhkrut
hakitud maitserohelist

1. Suitsuliha, sibul, porgand ja viimasena kartul (muidu tõmbub pruuniks) aja läbi hakklihamasina.
2. Lisada jahu, sool, pipar ja ürdid ja segada kõik ühtlaseks massiks.
3. Ahjuplaadile asetada küpsetuspaber ja sellele taigen ühtlaselt peale laotada.




4. Küpsetada ahjus 200  kraadi juures 1 tund, seejärel alanda kuumust ninga küpseta veel 15 minutit.
5. Kastme jaoks hakkida ja segada kõik koostisosad.
6. Pannileiba sobib süüa nii soojalt kui ka külmalt.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar