21 august, 2011

Kukeseened küüslaugumarinaadis

Hoidistaja käsiraamatust järgi katsetatud retsept - väärt proovimist.


1,5 kg kukeseeni
12 küüslauguküünt

Marinaad:
1,2 liitrit vett
3 sl 30% äädikat
3 sl suhkrut
1 sl musta pipra teri
1 sl sinepiseemneid
5 loorberilehte
1 tl kuivatatud tüümiani
6 tk sibulat

1. Steriliseerida purgid.
2. Puhastada ja tükeldada seened. Seeni keeta soolvees (1 liitri vee kohta 1 sl soola) ja siis nõrutada.
3. Marinaadi koostisosad, v.a sibul,  potti panna ja keeta 5 minutit. Sibul lõikagata ratasteks ja lisada marinaadile ning keeta, kuni sibularattad pehmed. Kui sibul pehme, siis marinaadist välja võtta.
4. Küüslauguküüned hakkida (mitte väga peeneks) ja jaga purkide vahel vastavalt purgi suurusele võrdselt.
5. Järgmisena panna purki seened ja nende peale sibularattad.
6. Marinaadist välja võtta loorberilehed - neid ei ole enam vaja.
7. Selleks hetkeks on purgis küüslauguküüned, seened ja sibularattad ning nüüd sinna kallata peale marinaad.
8. Purkidele kaaned peale ja lasta seista 15 minutit.
9. Marinaad nõrutada purkidest välja ja uuesti keema ajada. Uuesti purgid keeva marinaadiga täita ja kaaned kohe peale.


Mina sain antud kogusest 12 väikest purki hoidist. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar