12 august, 2011

Juustukook

Augusti Oma Maitse esikaanel oli väga pilkupüüdev kook.
Ikka öeldakse, et põhjuse leiab alati ja minu seekordne põhjus oli sõbranna sünnipäev.

Põhi:
200 g muredaid küpsiseid (kasutasin Selga kondentspiimamaitselisi küpsiseid)
50 g sulatatud võid

Täidis:
600 g toorjuustu
200 g hapukoort
1 tl vanillsuhkrut
175 g suhkrut
2 sl jahu
2 muna

Kate:
Moosi (kasutasin maasikamoosi)
Marju (võimalusel kaunistamiseks kasutada ka teisi suvemarju)


1. Purustada küpsised võimalikult peeneks (mina kasutasin blenderi abi) ja sulatada või.
Purustatud küpsised ja või segada.
2. Keeksivorm (minul oli käepärast tavaline plekist leivavorm, mis ka sobib) vooderdada küpsetuspaberiga ja suruda küpsise-või segu vormi põhja.
3. Kuumutada ahi 180 kraadini.
4. Vahustada toorjuust, hapukoor, vanillsuhkur ja suhkur. Lisa jahu ja munad ning mikserdada ühtlaseks.
Valada segu vormi küpsisesegu peale.
5. Küpsetada ahjus 180 kraadi juures 10 minutit, seejärel alanda kuumust 120 kraadini ning küpseta kooki sellel kuumusel 1 tund ja 20 minutit. Lülilita ahi välja ja lase koogil seal täielikult jahtuda.
6. Kui kook on jahtunud tõsta külmkappi. Kook on kõige parem järgmisel päeval.
7. Kaunistamine. Niristada lusikaga moosi siirupit ja peale marjad (minul oli seekord vaid maasikad).


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar