09 juuni, 2011

Suitsutatud kanakoivad

Juunikuises Oma Maitses oli eraldi pühendatud paar lehekülge suitsutatud hõrgutistele.
Kanakoivad said minu tähelepanu esimesena.

9 tk kanakoiba
soola
pipart
küüslauku
2 sl pruuni suhkrut

1. Kanakoivad korralikult soola ja pipraga maitsestada.
2. Küüslaugud puhastada ja küüned lõigata neljaks. Üks veerand küüslaugu küünest suruda kanakoivale naha alla. Jätta kanakoivad ligi 2 tunniks maitsestuma.
Retseptis oli märgitud 2 veerandit küüslaugu küünt ühe kanakoiva kohta, kuid mina soovitan panna ühe. Katsetasin kahega ja maitse jäi liialt intensiivne.



3. Suitsuahju tule tegemiseks kasutada leppa. Kui kanad on ahjus ja natuke aega seal juba olnud, siis lisada 1 sl pruuni suhkrut ja umbes 30 minuti pärast teine supilusikatäis.


4. Suitusahjud on erinevad. Retseptis märgitakse valmimisajaks 20 minutit.
Meie pere suitsuahjus läks 1,30 tundi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar