10 aprill, 2011

Täidetud paprikad ja kärtulipätsid külma kastmega

Apilli numbri "Oma maitse"-s hakkas silma oma lihtsuses retsept - kartulipätsid.

500 g kartulit
400 g jahu
2 tl küpsetuspulbrit
100 g võid
6 sl piima
4 klopitud muna
õli
sool
pipar

1. Keeta kartulit soolaga maitsestatud vees pehmeks.
2. Kallata kartulitelt vesi ära ja tampita pudruks.
3. Juurde segada küpsetuspulbriga segataud jahu, sulatatud või, piim, klopitud munad ja sool-pipar.
4. Segada tainas korralikult läbi ja praadida kartulipätsid pannil küpseks.




Täidetud paprikad. Seekord siis natuke teisiti.

7 punast paprikat
1 kg hakkliha
2 sibulat
3 küünt küüslauku
1 karp šampinione (umbes 250 g)
400 g Farmi toorjuustu (nüüd ühe suure topsina müüa)
riivitud juustu

1. Paprikad pesta ja puhastada sisust.
2. Praadida hakkliha hakitud sibula ja küüslauguga. Lisada hakitud šampionione.
3. Hakklihale lisada juurde toorjuust.
4. Kui paprikad on laotatud ahjuplaadile, täita nad täidisega.
5. Peale riivitud juustu ja küpsetada ahjus 200 kraadi juures umbes 40 minutit.



Külma kastme tegin hapukoorest ja rohkest murulaugust (ja natuke soola).



Ja kõik kokku andis väga hea lõunasöögi!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar