11 aprill, 2011

Sushi

Sushi. Rohkem sõnu polegi vaja.

Esialgu valmistasin väiksema koguse ehk siis 4 rulli (piisab 2 inimesele).
Selleks on vaja:

punast kala
värsket kurki
toorjuustu
makrapulka
wasabit
sojakastet
4 norilehte
riisiäädikas


Makide keeramiseks läheb vaja bambusmatti.

Suurt abi sain toidutare lehelt, kus olemas ka galerii.

1. Riis valmistada vastavalt pakil olevale õpetusele.
Võtta võimalikult suur kauss ja mõõta sellesse riisi kogus. Valada peale külm vesi ning sega seda käega. Valada vesi ära. Loputada riisi 4-5 korda ehk kuni peale valatav vesi jääb selgeks. 
Kui riis on valmis siis asetada riis keedupotti (pakil on kirjas, kui palju vett mis koguse riisi kohta). Tõsta pott pliidile makimumkuumusele ning  aseta peale kaas. Kui vesi on keema läinud, siis riisi segada ja lülitada pliit välja. Järelkuumusega keeta riisi umbes 20 minutit. Eemalda siis pliidilt ning asetada kaane alla rätik ning jätta riis jahtuma. Kui riis on jahtunud siis maitsestada riis sushi-äädikaga. Sushi-äädikas enne lahustada ära sool ja suhkur.
2. Aseta norileht läikivama poolega alaspidi. Maitsestatud riisi puidust labidaga paiguta liigselt surumata ühtlaselt norile. Ülemine serv jäta 1 cm ulatuses riisiga katmata.





kalaga

makraga


3. Määri alumisele osale õhuke kiht wasabi’t. Paiguta peale mõned ribad täidiseaineid - kala, toorjuust, kurk.
Ühe tegin ka täidisega - makra, kurk, toorjuust.

4. Keera bambusemati abil nori rulli. Pigista pisut, et rull paremini kinnituks.




5. Aseta rull ootele, kuni valmivad ka ülejäänud.

6. Kasta terav nuga vette ning lõika ära norirulli ebaühtlase täidisega otsad.

7. Jaga rull võrdseteks osadeks. Nuga lõikab paremini kui seda vahetult enne lõikamist niisutada.





8. Serveeri koos Jaapani sojakastmega.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar