27 aprill, 2011

Marineeritud liha

Ragne blogist sain suurepärased juhised liha marineerimiseks. Kuna mul endal oli liha rohkem, kui 1 kg, siis kohendasin natuke ka marinaadi koostisosade koguseid.


1,5 kg sealiha
nisujahu
soola
musta pipart
4 lahtiklopitud muna
õli, praadimiseks

Marinaad:
1,5 liitrit vett
3 viilutatud porgandit
4 viilutatud sibulat
15 tera musta pipart
6 tk loorberilehte
2 sl suhkrut
2 sl soola
3 sl äädikat

1. Lõika liha umbes 1 cm paksused viilud ning vasarda need lihahaamriga mõlemalt poolt õhukeseks.
2. Sega jahu soola ja pipraga ning veereta lihatükke esmalt maitsestatud jahus ning kasta siis lahtiklopitud munasse.
3. Prae pannil lihatükke mõlemalt poolt keskmisel kuumusel ning aseta seejärel kaussi.
4. Marinaadi jaoks kuumuta potis vesi, porgandi- ja sibularattad, pipraterad, loorberilehed, suhkur ja sool keemiseni.
5. Keeda, kuni porgand on kergelt krõmps, aga mitte veel pehme.
6. Tõsta pott tulelt, lisa äädikas (marinaad peab tulema kange).
7. Lase lihal ja marinaadil ära jahtuda. Kalla jahtunult marinaad kaussi laotatud praetud lihalõikudele. Lase vähemalt järgmise päevani marinaadis maitsestuda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar