30 aprill, 2011

Küüslaugusai päiksekuivatatud tomatitega

Raamatust "Ahjusoojad saiad-leivad".

450 g nisujahu
25 g presspärmi
3 dl vett
1 tl soola
1 tl suhkrut
25 g võid

Täidis:
pressitud küüslauku (kindlasti üle 4 küüne)
päiksekuivatatud tomatid
õli

1. Pudenda pärm kausis väheses soojas vees. Kui pärm on lahustunud, siis lisada ülejäänud soe vesi. Lisada väikeste kogustega jahu, segada korralikult. Viimases osas tuleb juba käega sõtkuda.
2. Lisada suhkur, sool ja toasoe või. Sõtkuda korralikult tainas läbi ja tõsta sooja kohta kerkima.
3. Kui tainas on ära kerkinud, siis tainas rullida taignarulliga piklikuks.
4. Segada kokku täidis ja määrida see lahti rullitud taignale.
5. Tainas pikemast servast kokku rullida .
6. Tõsta rull küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Tee sisselõiked ja lasta veel soojas kerkida umbes 30 minutit.
7. Küpsetada ahjus 200 kraadi juures 35 minutit.


Kui saiaviilud grillile panna ja sinna pärast natuke oliiviõli peale panna.... nämm. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar