19 märts, 2011

Vormisai

Retseptiraamatust "Leivad, saiad, sepikud".

6 dl vett
50 g pärmi
2 tl soola
1 sl oliiviõli
5 dl speltanisujahu
originaalretseptis oli täisteranisujahu, aga mul seda käepärast ei olnud
10 dl nisujahu
Lisasin ka natuke seemnesegu, aga see juba maitse asi.

Võid vormide määrimiseks

Retseptis saab 2 saia

Lahusta pärm väheses käesoojas vees. Lisa ülejäänud vesi, sool, õli ja vähehaaval ka jahu.
Sega tainas korralikult läbi. Tainas jääb üsna pehme. Jätta tainas kerkima 30 minutiks.
Määrida leivavormid võiga kokku. Kui tainas on ära kerkinud, jagada tainas kahe vormi vahel võrdselt ja jätta uuesti 30 minutiks rätiku alla kerkima. Eelsoojendada ahi 200 kraadini. Kui tainas on vormides ära kerkinud tõsta vormid ahju ja küpsetada 40 minutit ahju kõige madalamal restil.


Varem valimistatud maitsevõid soojale saiale (meenutab pigem sepikut) ja lase hea maitsta !

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar