21 märts, 2011

Mozzarella-täidisega hakkliharullid laimikastmega

Algne retsept on pärit toidutare.ee (link retseptile) lehelt.

Hakkliharullid:
700 g hakkliha
4 sl vett
2 tl soola
2 tl musta pipart
mozzarella juustu ( minul kulus üks mozzarella kirss ühe rulli kohta)
hakitud peterselli
õli (pritsimiseks)

Laimikaste:
5 dl maitsestmata jogurtit + hapukoort
pool laimi koorest, riivitud
2 küünt küüslauku
1 sl peterselli
0,5 tl soola
0,25 tl musta pipart

1. Segada hakkliha vee, soola ja pipraga.
2. Vormida hakklihasegust umbes 7-8 pätsikest.
3. Vahele tee pragu ning aseta sinna rebitud mozzarella ja hakitud peterselli ja natuke musta pipart.




4. Vormida rullid kokku nii, et juust jääb keskele.
5. Õlipritsiga hakkliharullid üle piserdada.
6. Küpsetada ahjus 200 kraadi juures 10 minutit ja siis suurendada kuumust 220ni (pruunistab kiiremini) ning veel lisaks10 minutit küpsetada. Kokku 20 minutit.
7. Vahepeal rulle keerata, et pruunistuks ka teistest külgedest. Kui tekib liialt palju vedelikku, siis vedelikku vähemaks kallata. Kuigipalju juustu võib hakata välja sulama, aga see kogus on väga väike - ei tasu muretseda.

8. Kastmeks sega jogurt,hapukoor pressitud küüslaugu, hakitud peterselli ja soola-pipraga.



Ja uskuge - ilma kastmeta ei ole hakkliharull pooltki nii hea!

Kastet eraldi maitstes tundus mulle, et see sobib ka kala kõrvale. Väga hea leid!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar