19 märts, 2011

Ahjuõunajogurtitort

Kiidusõnadega soovitati teha ahjuõunajorgurtist torti. Naistepäev oli selleks suurepärane võimalus.
Retsept on pärit blogist - Elis Köögis.

Põhi:
200 g Digestive küpsiseid
100 g võid (sulatatud)

Täidis:
1 liiter ahjuõunajogurtit (sobib ka suurepäraselt 1 pakk ahjuõunajogurtit, mis on 800 ml)
4 dl 35 % rõõska koort
125 g suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
30 g zelatiini + 1 dl vett paisutamiseks

Katteks: kakaopulbrit
1. Purusta köögikombainis küpsised ja segada sulatatud võiga. Suru küpsisepuru koogivormi põhjale.

2. Pane zelatiin külma veega 10-ks minutiks paisuma. Seejärel sulata kuumaveevannil vedelaks.

3. Vahusta rõõsk koor suhkruga kuni moodustuvad tugevad tipud. Lisa ettevaatlikul lusikagat alt-üles tõsteid tehes hulka jogurt ja vaniljesuhkur.
4. Nirista zelatiin jogurtimassi ning sega ettevaatlikult, aga hoolega läbi, et zelatiin ühtlaselt jaotuks.

5. Vala jogurtimass põhjale ning tõsta külmkappi. Lase tal külmkapis 5-6 tundi, soovitavalt üleöö seista.

6. Enne serveerimist raputa ühtlase kihina peale kakaopulbrit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar