19 märts, 2011

Ahjuliha rosmariiniga

Eelnevalt olen siia üles riputanud retsepti, kus sealiha ahjus teen sinepiga. Selles retseptis otsustasin kasutada liha maitsestamisel soola, musta pipart ja rosmariini.

1,2 kg sealiha kamaraga
soola
musta pipart
rosmariini

Kõrvale: kartul, kaalikas, porgand.

Liha lõikasin viiludeks (paksud viilud, et liha liialt ära ei kuivaks) ja maitsestasin soola ning pipraga.
Ladusin liha vormi ja vahele panin rosmariini. Eraldi ei hakkinud, vaid paningi oksana. Lisada plaadile ka umbes pool klaasi vett.
Ahi 180 kraadi juurde ja ahjuplaat katta fooliumiga. Lasta küpseta fooliumi all 1h.

enne ahju panemist


Kui 1 h möödas, siis foolium ära võtta ja kui tundub, et vedelikku on liialt palju, siis vedelikku vähemaks kallata. Lasta veel 1 h ahjus pruunistuda, vahepeal liha,kartuli, kaalikaid ja porgandeid keerates.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar