26 veebruar, 2011

Lõhe parmesani juustu ja basiilikukastmega

Retsept on pärit mu uuest kokaraamatust (Varrak 2003 "Suur kokaraamat").
Retseptis räägiti küll grillimisest, aga seda saab ka teha edukalt ahjus.

4 sl oliiviõli
1 kg lõhefileed (võib ka forellifilee olla)
suur peotäis värskeid basiilikulehti
1 küüslaugu küüs
värskelt riivitud parmesani juustu
soola
pipart (mina kasutasin piprasegu)

Kala:
1. Pane filee küpsetuspaberiga kaetud küpsetusplaadile
2. Maitsestada kala soola ja pipraga
3. Kuumutada ahi 200 kraadini ja asetada kala ahju
4. Kala võiks olla ahjus umbes 40 minutit (oleneb kala suurusest, kui ruttu küpseb)
5. Kala ahjust välja võtta ja katta riivitud parmesani juustuga - paksult
6. Uuesti ahju tagasi ja küpsetada seni, kuni parmesani juust on pealt kuldpruun. Umbes 10-15 minutit.





Kaste:
1. Hakkida basiilikulehed peenemaks ja küüslaugu küüs pressida basiilikulehtedele juurde
2. Lisada 4 sl oliiviõli
3. Saumikseriga mikserdada segu võimalikult peeneks.

Kaste on intensiivse maitsega ja ei pruugi kõigile sobida. Kindlasti aga tasuks kastet proovida koos kalaga - siis ei tundu ka maitse enam liialt terav.



Kõrvale serveerida riisi ja köögivilju.....ja head isu! 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar