30 jaanuar, 2011

Täidetud kotletid toorjuustuga

Retsept on pärit toidutare lehelt. Minu jaoks on nende kotlettide eeliseks ahjus valmistamise mugavus. Ühe ahjuplaadi täiega saab umbes 12 lumepalli suurust kotletti.

1 kg hakkliha
4 dl hapukoort
2 dl riivsaia ( väike kogus ka pärast kotleti peale)
2 tk muna
sibulat (2 tk)
küüslauku (4 küünt)
sool
pipar
basiilikut

Täidiseks:
toorjuustu
riivitud juustu

Segada omavahel koostisosad. Sibula ja küüslaugu kogused panin sulgudesse, sest sibula ja küüslaugu armastus on kõigil erinev. Mulle sobib just selline kogus.

Täidiseks sega omavahel toorjuust ja riivitud juust. Minul läheb üks pakk toorjuustu ja umbes 150 g juustu. Mõnikord on aga ka täidist pärast järgi jäänud, kõik oleneb selles, kui suured toorjuustu-juustu pallid täidiseks teha. Väga suuri ei soovita, sest muidu voolab sulanud juust kotleti seest välja.

Kotletid veeretada peopesas palliks, teha väike ava ja panna keskele toorjuustu-juustu täidis. Enne ahjuplaadile panemist veeretada riivsaiast läbi.
Küpsetada 200 kraadi juures umbes 30 minutit.

Pildi lõikasin kotleti vahetult enne serveerimist pooleks. Kõrvale tegin kartulputru ja külma kastet (maitsestamata jogurt, murulauk, roheline sibul ja sool).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar