16 jaanuar, 2011

Rosmariini ja sinepiga liha koos ahjukartlitega

Ahjus valmiv liha koos kartulite ja porgandiga ...mmm...

Külastasin minagi Tallinna sadamas asuvat turgu. Väga hea lihavalik viiski mõtted korralikule ahjupraele.

Vaja läheb:
umbes 2 kg liha (praetükk ilma kondita)
1 tuup Felixi sinepit
soola
4 oksa värsket rosmariini
kartulit
porgandit

1. Mina valimistan nii suurt tükki liha ahjuplaadiga. Kõige kõrgema äärega plaat, et saaks ka vett lisada.
Ahjuvormi jääb kahjuks tihtipeale kitsaks, kui soovin ka kartulid ja porgandid juurde panna (mõnikord ka kaalikat).
Kõigepealt teen liha kokku soola ja siis sinepiga. Sinepit kulus sellises suuruses lihale praktiliselt terve tuup.
Viimasena lisasin rosmariini. Eraldi peenemaks ma rosmariini ei hakkinud.

2. Kuumutada ahi 180 kraadini. Asetada liha ahjuplaadile ja 1 kruusi jagu vett. Liha (või õigemini terve plaat) katta fooliumiga ja küpsetada 2 tundi.



3. Koorida kartulid ja porgandid. Targemad soovitasid kunagi, et kõige parem ahjukartul tuleb, kui kartul koos soola ja õliga kaussi panna ning korralikult läbi segada. Nii ei muutu kartul ahjus liiga pudiks ja pruunistub ühtlaselt.

4. Pärast kahte tundi võtta lihalt foolium pealt ära ja lisada kartulid, porgandid liha kõrvale ning tagasi ahju.

5. Paljuski sõltub lihast endast, aga umbes 1 tund läheb ka liha pruunistamise peale. Pärast esimest 30 minutit liha ümber pöörata, et mõlamad poolet saaksid ilusa jume. Selle ajaga saavad ka porgandid ja kartulid valmis.


Head isu! 




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar