21 jaanuar, 2011

Krevetirisoto

Tunnistan ausalt, et krevetirisoto isu tekkis pildi vaatamisest toidutare lehelt.
Retseptis on kirjas küll kalapuljong, kuid sellist puljongit mina kaubandusest ei leidnud. Kasutasin köögiviljapuljongit ja sellega võis samuti rahule jääda.

Vaja läheb:
500 g koorimata krevette
200 g kooritud krevette
1 tšilli kaun
1,5 l kalapuljongit
1 tk sibulat
1 pakk risotoriisi
1 klaas valget veini (mina võtsin poeletilt nö minibaari veinipudeli, mis vist ongi 1 klaasi jagu)
300 g külmutatud herneid
1 sidrun (riivitud koor ja pressitud mahl)
õli

1. Koorida krevetid. Koored pannile ja krevetid teise kaussi ootama.
2. Puhastada ja hakkida tšilli. Pool kogusest tšillist lisada samuti pannile.
3. Kuumutada õlis krevetikoored ja tšilli.
4. Valmistada puljong ning asetada potiga pliidile, millele lisada kuumutatud krevetikoored ja tšilli.
5. Lasta segul keema tõusta ja kuumutada pliidil umbes 5 minutit. Tõsta kõrvale. Sellest segust saab mõnusa koorikloomapuljongi.
6. Võtta suurem pann ja prae õlis hakitud sibul.
7. Lisada risotoriis ja kuumutada läbi.
8. Lisada riisile vein. Pidevalt segades lasta kuumusel veinil praktiliselt aurustuda.
9. Hoides madalt kuumust lisada kulbitäie kaupa varem keedetud puljongit (eelnevalt ära kurnatud).
10. Iga järgmise kulbi kogust lisades veendu, et eelmine kulbitäis puljongit on ilusti riisiteradesse imbunud.
11. Korrata puljongi lisamist kuni seda jagub.
12. Vahetult enne valmimist lisada kooritud krevetid ja herned. Lasta korralikult läbi kuumutada.
13. Lisada ülejäänud hakitud tšilli ja sidrunimahl. Kui vaja peaks minema, siis natuke ka õli.
14. Lülitada pliit välja ja hoida veel natuke pliidil - las toit nö. rahuneb.
15. Enne serveerimist lisada riivitud sidrunikoor.


Toitu sai päris palju ja jagus ka järgmiseks päevaks. Teiseks päevaks ostsin poest paneeritud kala ja valmistasin juurde külma kastme (maitsestamata jogurt, hapukoor, till, murulauk, sool).
Oli samuti väga maitsev :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar