25 jaanuar, 2011

Kohupiimakook karamellkastmega

Klassikalise kokaraamatu retsepti järgi....vähemalt nii palju kui võimalik :)

Põhi:
300 g digestiivküpsiseid
125 g võid

Täidis:
450 g kohupiima
140 ml vahukoort
1/2 sidruni mahl
3 tk muna
50 g suhkrut
6 spl kondenspiima (karamelliga)

1. Põhja valmistamiseks peenesta küpsised. Kasuta enda jaoks kõige mugavamat viisi. Minul on abiks blender.
2. Sulatada või ja segada purustatud digestiivküpsised. Segu korralikult läbi segada.
3. Küpsise-võisegu suruda ühtlase kihina 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi põhja ja natuke servadeks ka. Aseta koogivorm külmkappi seisma.


4. Täidise valmistamiseks mikserdada kohupiim ja vahukoorega. 
5. Lisada juurde sidrunimahl, munad, suhkur ja karamelliga kondenspiim. Mikserdada ühtlaseks.
Kondenspiim eelnevalt mikrolainahjus natuke sulatada, et seda oleks kergem mikserdada. 
Igaks juhuks lisan pildi kondespiimast, sest ilma kõrvalise abita poleks ma seda vist poest leidnudki ;)

6. Kuumutada ahi 200 kraadini.
7. Võtta külmkapist koogivorm ja valada sellele täidis.  


8. Kook asetada ahju ja küpsetada 200 kraadi juures 10 minutit.
9. Seejärel vähendada kuumust 160 kraadini ja küpsetada veel 45 minutit.
10. Kui aeg täis siis lülitada ahi välja ja jätta uks praokile.
11. Kui kook on jahtunud, siis asetada kook külmkappi, et koogi põhi taheneks.
12. Pärast paari tunnist seismist on kook valmis serveerimiseks.





13. Serveerimisel soovitan tungivalt kasutada karamellkastet. Mmmmm.....


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar