30 detsember, 2010

Kukeseene-juustupirukas

Toidutare.ee lehe retsept , aga väikeste mugandustega. Selle piruka pärast tulebki kukeseeni korjata ja sügavkülmutada. Mulle meeldib see pirukas ka külmalt.

Vaja läheb:

1 kg lehttainas
500 g kukeseened
2 pk peekon
2 sibulat
2 dl kohvikoort (10%)
400 g juustu
sool
pipar
oliiviõli

Sellest kogusest saab ahjuplaadi jagu plaadipirukat.

Praadida kukeseened hakitud sibula ja tükeldatud peekoniga. Kui segu on pruunistunud siis pliidilt pann ära võtta ja lisada koor. Maitsestada vähese soola ja pipraga. Jätta jahtuma.
Lisada riivitud juust ja segada üheks massiks.
Lehttainas jagada kaheks võrdseks osaks. Üks osa jääb põhjaks ja teine katteks. Vahele lisada siis kukeseene-juustusegu. Enne ahju panekut lahtiklopitud munaga pealt määrida ja kahvliga paar auku teha.

Küpsetada 180 kraadi juures umbes 45 min.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar