21 november, 2010

Pisarakook

Retseptis mägitud kogused on mõeldud suuremale vormile.
Minul on isiklikult vorm mõõtudega 20 x 30.

175 g võid
1 kl suhkrut
7 muna kollast (muna valgeid läheb hiljem vaja)
200 g 20% hapukoort
0,5 tl soodat
2 kl jahu

Segada toasoe või ja suhkur. Lisada muna kollased ja siis ülejäänud koostisosad.

Taigen valada vormi ja järgmiseks kihiks on paks kiht tükeldatud rabarbereid. Kiht peab olema nii paks, et alt taigna osa näha ei ole. Rabarberitega mitte koonerdada :)

Küpsetada ahjus 180 kraadi juures umbes 30 min (peab tikuga katsuma, kas taigen valmis).

Seni kuni esimene osa ahjus küpseb võib valmis teha pealmise kihi.

Viimaseks kihiks on vaja 7 muna valget ja 1 klaas suhkrut vahustada paksuks vahuks. Vaht peab olema piisavalt tugev, labidaga kannatab koogile nö lained teha (pildil näha).



Kui esimene osa on ahjus valmis saanud, siis kook välja võtta ja peale valada vahustatud munavalge ja suhkur.

Kook uuesti ahju ja 180 kraadi juures küpsetada seni, kuni kook on õrnalt pruun. See võtab aega umbes 5-10 minutit .

Kook välja võtta ja jätta jahtuma.
Jahtumise etapis peaksid ka pisarad koogile tekkima.
Kahjuks ei oska öelda, miks mõnel pisaraid ei tule....


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar