20 oktoober, 2010

Sacheri tort

Originaalretsept asub toidutare.ee lehel .
Kuna poest ostetud tort oli väga hea, siis otsustasin ka ise järgi proovida.

Põhi

225 g tumedat šokolaadi
1,5 dl mandleid
1,5 dl jahu
1,5 tl küpsetuspulber
225 g võid
3 dl suhkur
6 munakollast
6 munavalget

Täidis

1 purk aprikoosimoosi

Kate

200g tumedat šokolaadi
2 sl õli

1. Soojendada ahi 175 kraadini.
2. Vee vannis sulatada šokolaad.
3. Purustada mandlid. Mina kasutasin selleks blenderit.
4. Segada jahu, küpsetuspulber, purustatud mandlid.
5. Vahustada suhkur ja toasoe või tugevaks vahuks.
6. Vahustamise käigus lisada munakollased.
7. Neljandas punktis saadud segule lisada sulatatud šokolaad ja vahustatud munavalged/kollased.
8. Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud vormi. Küpseta 45 minutit. Lase jahtuda.
9. Lõika jahtunud kook horisontaalselt pooleks ja vahele panna aprokoosimoos.
10. Vee vannis sulatada ka viimane osa šokolaadist ja segada juurde õli ning sellega katta kogu kook. Tõsta jahedasse.

Kuna mul endal nii kiire oli, siis jäi seekord pilt tegemata. Kui kook kordamisele läheb, siis teen ka pildi juurde :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar