10 oktoober, 2010

Kohupiimakook martsipanikattega

Kuna kook oli mõeldud sünnipäevaks, siis oli ka kohe algusest peale idee sünnipäevalapse nimi koogile jäädvustada. Selleks sulatasin tumeda šokolaadi ja tordiprtsiga kirjutasin nime (joonistasin ka lilled) küpsetuspaberile ja jätsin nö kivistuma.


Nüüd sai asuda koogi juurde....

Biskviitkook:
6 muna
6 sl suhkrut
4 sl jahu
2sl kartulitärklist
1 tl küpsetuspulbrit

Muna ja suhkur tuleb vahustada tugevaks vahuks. Minul kulus selleks umbes 30 minutit - kannatust peab olema.
Omavahel segada kartulitärklis ja jahu, küpsetuspulber ja läbi sõelda lisada munavahule.
Taigen valada lahtikäivasse koogivormi ja lasta ahjus küpseda 180 kraadi juures ligi 30 minutit. Kindluse mõttes kontrollida tikuga, kas kook on valmis.
Lasta koogil jahtuda ja siis alles kihtideks lõigata.

Mina tegin antud biskviitkoogist kolm kihti - põhi, keskine kiht ja pealmine kiht ehk kaas.


Esimese kihi vahele panin maasika toormoosi.

Teine kiht:
1 pakk lahjat kohupiima (200g)
1 pakk vahukoort
maitse järgi sidrunimahla
suhkrut

Vahustada vahukoor ja lisada ülejäänud koostisosad. Lisada koogile. Osa jätsin alles, et hiljem ka kõige pealmine kiht kohupiimaga määrida.


Kui kihi vahele panin kohupiima ära siis lisasin ka maasikaid.

Kui viimase kihi lisasin siis pealt ja koogi ääred tegin kokku allesjäänud kohupiimaga.

Eelnevalt oli küpetuspaberite vahel voolinud martsipani võimalikult õhukeseks ja nüüd oli vaja vastavalt soovile see koogile sättida. Kuna ma enne pole martsipaniga kooki teinud, ei osanud ka arvata kas 200 g martsipanist piisab....tagantjärgi võin öelda, et oleks võinud natuke rohkem olla :)

Selleks ajaks olid ka nimi ja lilled kivistunud ja sain koogi peale tõsta.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar