25 oktoober, 2010

Kana-riisivorm ananassiga

Retsept on pärit kokaraamatust "Nutika perenaise kokaraamat" , aga taaskord kohandasin seda enda äranägemist järgi.

3 kanafileed
1 suurem porru
2 küüslauguküünt
2 pakki keedetud riisi
2 sl Worcestershire kastet
1 väike purk ananassitükke omas mahlas

Kaste:
0,25 l vett
2 tl kanapuljongipulbrit
2 dl kohvikoort
1,5 sl maisitärklist
soola, pipart

Lõika porru ratasteks ja prae koos hakitud küüslauguga pannil õlis 5 minutit. Lisada väikesteks kuubikuteks tükeldatud kanafilee tükid. Praadida kuni kanafille on pruunistunud. Lisada praadimise käigus ka soola.

Keeda riis (maitsesta vähese soolaga). Lisa keedetud riis pannil olevale segule. Lisada Worcestershire kaste ja nõrutatud ananassitükid (ananassimahl jätta kastme jaoks). Segada kogu segu korralikult läbi ja tõsta õliga määritud ahjuvormi.

Kastme jaoks panna vesi keema, lisada puljong, kohvikoor, sool, pipar, ananassitükkidest alles jäänud mahl ja väheses vees lahustatud maisitärklis. Segada kastet kuni kastme paksenemiseni.
Kallata kaste riisi-kanasegule peale. Juhul kui kaste ei imendu hästi, siis lusikaga aidata kaasa.

Panna vorm ahju ja küpsetada 200 kraadi juures 45-50 minutit. Umbes 10 minutit enne valmimist lisasin ka kõige peale riivitud juustu.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar