25 oktoober, 2010

Biskviitkook vanillikreemiga

Seekord kasutasin sama biskviitkoogi retsepti kui eelmise koogi tegemisel.

Biskviitkook:
6 muna
6 sl suhkrut
4 sl jahu
2sl kartulitärklist
1 tl küpsetuspulbrit

Vahustada muna ja suhkur umbes 30 minutit ja siis lisada läbi sõela jahu, kartulitärklis ja küpsetuspulber. Taigen valada vormi ja küpsetada 30 minutit 180 kraadi juures.

Lasta jahtuda ja lõigata horisontaalselt kolmeks.

Esimese kihi vahele segasin maasika toormoosi, külmutatud maasikate ja  vahustatud vahukoorega (kogus vastavalt soovile).



Teise kihi vahele valmistasin vanillikreemi.

Vanillikreem:
3 dl vahukoort
1 munakollane
1,5 sl maisitärklist
1,5 sl suhkrut
2 sl vanillsuhkrut

Kreemi koostisosad segada ja kuumutada tasasel tulel kuni kreem pakseneb.
Lasta kreemi jahtuda ja määrida koogile.




Kaunistada tort vahustatud vahukoore ja võimalusel värskete marjadega (minul marju võtta ei olnud).
Hea kui kook seisaks paar tundi, et vedelik imenduks ja kook jääks mahlasem.

Mina lisasin ka kaunistamiseks mõeldud vahukoorele vahukoore tugevdajat, et trasportimisel kook kannatada ei saaks.

Siinkohal tervitused 1 kuusele Sandrale :) ja tema emale-isale.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar