27 september, 2010

Rabarberi ja ingveriga toorjuustukook

Taaskord pean kiitma Oma Maitse ajakirja. Minu järjekordne leid on juuni numbrist.
Retsept tundus nii keeruline, et võtsin juba ainuüksi sellepärast asja sihiks.
Ja ma ei pidanud kahetsema! Kindlasti tuleb varuda aega ja kannatust.

Põhi
150 g digestiivküpsiseid
50 g sulatatud võid
4 sl fariinsuhkrut
1 tl jahvatatud ingverit

Täidis
0,5 kg rabarberit (minu aia rabarberi arvestuses on see umbes 7 tk)
pöidlasuurune jupp riivitud ingverit
2 dl suhkrut
450 g toorjuustu
400 g kohupiimapastat
4 muna
2 sl tärklist

Kate
150 ml hapukoort
3-4 sl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
kaunistamiseks värskeid maasikaid - uskuge, maasikad peavad sellel koogil olema :)

1) Tükeldada rabarber, koorida ja riivi ingver ning keeda koos suhkruga 15 min. Saadud nö moos jätta jahtuma (täidise üks osa).
2) Purustada küpsised ning sega sulavõi, fariinsuhkur ja jahvatatud ingver. Kata lahtikäiva vormi põhi (kindlasti mitte ääred) küpsetuspaberiga ja suru suru küpsisepuru vormi põhjale.
3) Vahusta toorjuust koos kohupiimaga, lisada munad ja jahtuud rabarberi-ingverimoos. Sõeluda hulka tärklis - jälgida, et tärklis tükki ei jääks. Vala segu põhjale ning küpseta 175- kraadises ahjus vähemalt 1-1.20 tundi. Kui kook hakkab pealt liialt pruunistuma, alanda kuumust, kuid ära võta kooki liiga vara ahjust välja.
4) Katte jaoks segada hapukoor, suhkur ja vanillsuhkur. Laota segu koogile ning lasta veel 5-12 minutit küpseda, kuni pealispind muutub matiks.
5) Võta kook välja jahtuma. Võimalusel lasta jahtuda ja siis hoida külmkapis paar tundi. Kaunista maasikatega.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar