27 september, 2010

Anne kräsupea

Selle retsepti sain oma ema kokaraamatust - sellepärast ka mu ema nimi.
Siis tean, et tulemus on see kräsupea, mida ma lapsena ema käest lunisin :)

Taigen:
400 g hapukoort
2 muna
1 kl suhkrut
1 tl soodat
1,5 kl jahu (umbes 300 g)

Lisaks:
600 g hapukoort
vanillsuhkur
suhkur
kakao (1 tl)
margariin

1) Taigen jagada kaheks.
2) Ühele osale lisada kakaod. Panna ahju küpsema. Sellest saab koogi põhi.
3) Teine osa jääb heledaks. Panna ahju küpsema. Lasta jahtuda ja siis teha näppude vahel tükid.
4) Heledast osast saadud tükkidele lisada 600 g hapukoort, vanillsuhkrut, suhkrut.
5) Koogi põhjale (st tumedale osale) peale panna katteks heledast tükkidest segu.
6) Glasuuriks sulatatud margariin ja kakao. Võib kasutada ka oliiviõli ja sulatatud šokolaadist segu.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar